« Назад

16.09.15

На 16 септември 2015 г в зала "Компас" на ПУ "Паисий Хилендарски" беше дадена прес-конференция от декана на Философско-историческия факултет доц. д-р Красимира Кръстанова, в присъствието на зам.ректора на ПУ проф. д-р Невена Милева, зам.областния управител на обл. Пловдив г-н Владимир Маринов, почетния консул на Германия д-р Мариана Чолакова, изпълнителния директор на Фондация Пловдив 2019 г-н Валери Кьорлински, директора на ОИ "Старинен Пловдив" - г-жа Амелия Гешева, преподаватели, студенти и журналисти.

На нея беше представена новата магистърска програма Културен мениджмънт, която е първата по рода си в България. Тя е разработена в тясно сътрудничество между университетското преподаване и обучението с партньори от  реалния културен и творчески сектор. Програмата е насочена към придобиване на практически умения в европейски контекст.  В създаването на учебния план със съвети и подкрепа участваха представители на Фондация Пловдив 2019, Община Пловдив, Общински институт Старинен Пловдив, Фондация ЕДНО за култура и изкуства (One Foundation for Culture and Arts), Френски културен институт в България, Гьоте институт на Германия, Културния институт на Австрия в България, Испански културен институт Сервантес и т.н.

Приемът за нея  в ПУ започна на 14 септември, като желаещите могата да кандидатстват в срок до 10 октомври. Докуменитите се подават в Ректората на университета, ет. 2, каб. 208 при инсп. Нели Чиликова.

Презентация на магистърската програма може да откриете тук! , а повече информация да получите на този адрес!