« Back

09.05.2018

КРЪГЛА МАСА

организирана от Философско-историческия факултет в Деня на Европа

Кръгла маса на тема „Висшето образование пред предизвикателствата на гражданските професии на бъдещето“ организира в Деня на Европа Философско-историческият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Форумът ще се проведе на 9 май, сряда, от 10,30 ч. в малката конферентна зала на ДК „Борис Христов“.

Целта е да се представят и обсъдят новите форми на обучение, които ще подготвят младите хора за професиите на бъдещето. Актуалната тема ще събере университетски и училищни преподаватели, поканени са представители на РУО – Пловдив и Асоциация „Мария Кюри“ – Пловдив. В кръглата маса ще участват Димитър Севов – директор на  „Регионален държавен архив“ – Пловдив, Мариана Вучкова – началник отдел в Държавен архив – Пловдив, Йордан Илиев – директор на Общински институт „Старинен Пловдив“, Гергана Костадинова – ръководител отдел в ОИ „Старинен Пловдив“.

По време на кръглата маса ръководители на катедри във Философско-историческия факултет ще представят нови и вече утвърдени бакалавърски програми, а работодатели, сред които и общински предприятия и дирекции, ще разкажат как възпитаниците на ФИФ на ПУ "Паисий Хилендарски" се реализират в избраната професия.

Изборът на Деня на Европа не е случаен, защото специалностите на ФИФ, които подготвят за професиите на бъдещето, отговарят на международните и европейски регулации на съответните професии, т.е. с получаната диплома може да се работи навсякъде по света.

 

Съобщение за медиите

Медийно отразяване за АЕКН, професиите на бъдещето, бизнес и образование заедно.

Българско национално радио за новите бакалавърски програми на Философско-историческия факултет.

 

Снимки от проведената среща