« Back

25.04.2014 г.


 

 

Има ли начин, по който можеш да разкажеш за града, да „разкажеш” градското пространство и какъв е той? Това ще се опитаме да открием на третия семинар с работилница на „Интерпретирай града!” от проекта „Усети града”, който ще се проведе на 25 април 2014 г. на ул. “Костаки Пеев” 21, в 17 аудитория от 15:00ч.


Събитието е част от проект “Усети града” и има за цел да запознае участниците с начините на интерпретиране на градското пространство.. Сред участващите на семинара ще присъстват и хора със зрителни увреждания, които ще разкажат за опита си в ориентирането и интерпретирането на града. Срещата ще приключи с обсъждане и споделяне  на различни идеи от страна на членовете на екипа по проекта за представяне на пространството около площад „Джумаята”.


Проектът е финансиран по програма “Пловдив за младите” към Община Пловдив с партньорството на Център за антропологични и етносоциологически изследвания към ФИФ на ПУ  ”Паисий Хилендарски”, Национален център за рехабилитация на слепи, Национална гимназия за сценични и екранни изкуства.


Програма на семинара:
15:00 – 15:40 – Интерпретация на градски пространства от и за хора с увредено зрение. Рейхан Карабекир
15:40 – 16:00 – Дискусия
16:00 – 16:15 – Почивка
16:15 – 17:15 – Работилница “Интерпретирай града!”


За повече информация за дейностите по проекта следете блог страницата http://feelthecitybg.wordpress.com/ и Facebook страницатаhttps://www.facebook.com/feelthecity.usetigrada